torsdag 20 juni 2013

Torsdag

Rabarberkaka i gjutjärnspanna



Ingredienser
100 g smör
3 ägg
1 dl mascarpone
1 krm vaniljpulver
1 krm nystött kardemumma
1 dl sötrix flor ( eller annat sötningsmedel)
1 dl mandelmjöl
1 dl kokos
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk

Om du ska göra denna kaka i just en gjutjärnspanna så smält de 100 g smör direkt i pannan.
Om du vill göra det i en vanlig springform så smält i en panna och smörj formen istället!
Knäck äggen, tillsätt de andra ingredienserna och sist smöret. Vispa ihop allting med elvisp till en slät smet, lägg hackade rabarber i botten på pannan/formen och smeten ovanpå. Hyvla över lite smör och ringla på lite honung. Grädda i 175 grader tills kakan fått fin färg. Servera med vanlijgrädde eller glass.



Receptet kommer ursprungligen från Jills mat men jag har modifierat det en aning och den rekommenderas verkligen till sommarens alla fikastunder!

1 kommentar:

  1. Åh den måste jag testa, måste palla lite rabarber först bara :)

    SvaraRadera